Vi säljer, levererar & monterar pelletskaminer, pelletspannor och pelletsbrännare över hela Öland och i Kalmar

Välkommen till Pelletskaminer Öland & Kalmar.

För dig som har direktverkande elvärme, vedkamin, bergvärmepump, luftvärmepump eller fjärrvärme.

Vi säljer och monterar på hela Öland och i området omkring Kalmar.
Vi har några av marknadens ledande leverantörer i vårt sortiment.
Alla prisklasser och något för alla smaker.

Om du har några frågor eller funderingar kring våra produkter eller om du är intresserad av att beställa, vänligen kontakta oss.

Och självklart gör vi alltid helt kostnadsfria hembesök för att se just era förutsättningar.

Telefon: 0485-50 00 10
E-post: Kontakt@atoks.se

Lilla frö

Lilla Frö är trots små dimensioner och ringa vikt en fullvuxen kamin med rejält pelletsförråd, som ger lång brinntid och med samma höga verkningsgrad som våra övriga kaminer.

Lilla Frö har design och format som passar i de flesta hemmiljöer. Sidor och topp är lackerade i svart eller vitt och fronten i gjutjärn finns i svart eller sivergrå.

Lilla Frö är ett lättskött och prisvärt alternativ som ger skön värme och extra myskänsla i fritidshus och mindre villor.

Lilla Frö kan med fördel anslutas till väggfläkten Drag om ditt hus saknar skorsten eller du vill placera kaminen mot en yttervägg.

Ny styrning

Lilla Frö har en helt ny, intelligent styrning bestående av en kontrollpanel med tryckkänslig färgdisplay som har inbyggt WiFi. Kaminen kan anslutas till det trådlösa hemmanätverket, och styras via webläsaren i mobil, padda eller dator anslutet till samma nätverk.

Som tillbehör finns även en trådlös fjärrkontroll för att slå av och på kaminen och justera rumstermostaten.

Finns inte trådlöst internet kan kaminen fjärrstyras med SMS med hjälp av tillbehöret GSM-styrning.

Styrningen mäter undertryck, förbränningstemperatur och rökgastemperatur och justerar med hjälp av dessa parametrar matningen av pellets för att ge en optimal förbränning oberoende av pelletssort och storlek.

Den nyutvecklade brännarkoppen ger extremt goda rökgasvärden med mycket hög verkningsgrad och minimala utsläpp av koloxid, oförbrända kolväten och partiklar. Kaminen klarar med mycket bred marginal de krav som ställs i det nya Ekodesign-direktivet.

Drag

Drag är en unik lösning som gör det möjligt att installera pelletskaminerna Ekerum, Lilla Frö och Mysinge utan skorsten vid en yttervägg. Tänk vilka möjligheter du får att placera kaminen precis där du vill!
Med Drag får du bara en bråkdel av kostnaden jämfört med en vanlig skorsten.
Drags patenterade konstruktion sänker temperaturen på rökgasen till helt ofarliga nivåer genom att rökgasen från kaminen blandas med uteluft innan den leds ut.